KunstRAI: solostands, digibooths en raw-edges

Vandaag opent de KunstRAI. Zoals de plattegrond laat zien geen wirwar van hokjes maar een rechte laan á la Art Elysées in Parijs. Dat is wel zo overzichtelijk. Behalve de ‘gewone’ presentaties heeft de organisatie gekozen voor aparte secties: solostands, digibooths en raw-edges. Verder presenteert Studio Job Gallery (design) zich voor het eerst op een beurs en verzorgt de Cult Club een ‘broodwand’ en een expositie van Zero, Punk en Fluxus.In de solostands krijgen galeries de mogelijkheid één van hun kunstenaars in de spotlight te zetten.

Ruthi Helbitz Cohen - Mind the Gap (foto: website Galerie Helga Hofman)
Ruthi Helbitz Cohen – Mind the Gap (foto: website Galerie Helga Hofman)

Ruthi Helbitz Cohen. Prachtige transparante figuren. Wij willen dwalen door deze sprookjesachtige wereld. Mooie installatie, te zien bij de stand van Galerie Helga Hofman.

Dave Meijer (foto: website Galerie van den Berge)
Dave Meijer (foto: website Galerie van den Berge)

Dave Meijer. Abstract werk. Een kunstenaar die uiterst kritisch werkt. Niet goed genoeg? Dan verft hij eroverheen. Soms is hij pas na twee jaar werken tevreden. Bij Galerie van den Berge.

Beste tijdstip voor het bezoeken van de solostands is vrijdag 17 mei vanaf 17.00 uur, want dan zijn veel van deze kunstenaars zelf aanwezig.

Lisa Carletta- 'SDB', 2012, Fotografie, 40 x60 cm, oplage 5 "I finally realized that I have not changed much" 2012(foto:website KunstRai)
Lisa Carletta- ‘SDB’, 2012, Fotografie, 40 x60 cm, oplage 5
“I finally realized that I have not changed much” 2012(foto:website KunstRai)

Behalve de solostands zijn er ook digibooths. Hier worden video en digitale fotografie getoond. Waarom deze kunstvorm ondergebracht is in aparte sectie is ons overigens niet duidelijk. Opvallend is het werk van Lisa Carletta, op de KunstRAI gebracht door Sophie Maree Gallery. Hier zie je een foto uit haar serie ‘Mini Me’. Stand 46

Manu Baeyens (foto: Galerie Helder)
Manu Baeyens (foto: Galerie Helder)

Eén van de blikvangers op de beurs is het vrolijke beest van kunstenaar Manu Baeyens , te zien in stand 32 van Galerie Helder ondergebracht in de sectie Raw-Edges: Jonge galeries presenteren jong talent. De deelnemende galeries zijn geselecteerd door Bob Smit, organisator van de RAW Art Fair Rotterdam. Zaterdag gaan we kijken.

KunstRAI 2013, 15 mei – 20 mei, 60 deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.