OMIN: ONSKRUID

onskruid1

Op Goede Vrijdag opende de expositie OMIN: ONSKRUID bij Showroom Mama in Rotterdam. Het kunstmeidencollectief verraste ons met eigengereide streetart.

Geen flauwe imitaties van straatgraffiti maar écht eigen werk. Een ruimte van Mama werd geheel in beslag genomen door een labyrint van getimmerde houten schotten waar de bezoeker zijn/haar ’tag’ of ’throw-up’ op kon plaatsen. De andere ruimtes waren gevuld met murals, collages en objecten; in een zijruimte draaide een film. Een avontuurlijk geheel, dat wel heel divers was maar toch een samenhang vertoonde door alle verwijzingen naar de grote stad. Hout werd hier niet gebruikt omdat het een warme natuurlijke uitstraling heeft, maar het zijn schuttingen en dichtgetimmerde panden waar je aan moet denken. De rechthoekige vorm van de Rotterdamse hoogbouw, een reusachtige rat, het is allemaal grootstedelijke kunst waar de energie vanaf spat. Het was aan Blikvangen welbesteed. Laat die Mattheus Passie maar zitten, geef ons ONSKRUID!

kkk1Kidskunstkenners Sem & Zeno waren enthousiast. De kunstwerken nodigden uit tot actie en een grote witte muur van Mama moest eraan geloven en werd door de kidskunstkenners getagd.

 

 

 

onskruid6Filmmakers Marèl Jap Sam en René van Zundert zijn bezig met een zesdelige documentaireserie over ONSKRUID. Als je dit project financieel wilt steunen kan je dat HIER doen.

 

 

 

(T/m 2 juni in Showroom Mama – Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.