NDT danst Motus in Trouw

motus1
foto: Bastiaan van Musscher

Het Nederlands Dans Theater liet afgelopen donderdagavond in een uitverkocht  Club Trouw Amsterdam zien dat dance nog iets anders kan zijn dan in trance je lichaam in een vrije vorm laten vibreren tot de zon opkomt.

Vier balletten van het NDT werden uitgevoerd in een op de locatie toegesneden choreografie. In het Trouw Gebouw was de dansvloer aangepast en het lichtplan veranderd. Shutters shut (Sol León & Paul Lightfoot), Source of inspiration (Sol León & Paul Lightfoot, Cacti (Alexander Ekman) en Sunset logic (Johan Inger) waren voor veel bezoekers een eerste kennismaking met moderne dans en dat beviel. De reacties waren erg enthousiast en dit smaakte duidelijk naar meer. De vermenging van moderne dans met de dance cultuur was een groot succes en toen vanaf middernacht Dekmantel Soundsystem, Young Marco  + Renkas & Magnesii de dansvloer lieten trillen en zweten, zag je hier en daar zowaar een vernieuwende dansvorm opduiken tussen de bekende dance moves.

Over een tweede editie van Motus wordt nagedacht. Als je die wilt meemaken, moet je er wel snel bij zijn. De belangstelling is groot!

(Blikvangen zat met handenbindertjes thuis voor de buis. Gelukkig was special reporter Jochem Rotteveel bereid verslag te doen.)

motus2
foto: Bastiaan van Musscher

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.