Go girls go!

Onskruid2

In kunstbroedplaats Mama gaat volgende week de expositie van OMIN: ONSKRUID van start. Negen meiden,  in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en voortgekomen uit het talentontwikkelingsproject All Girls Street Art Collective, zijn hard bezig hun tentoonstelling vorm te geven.

Blikvangen was het al opgevallen, maar wanneer je goed om je heen kijkt, zie je dat op het gebied van street art de vrouwen hun plek aan het veroveren zijn. Hier en daar duiken in het straatbeeld tussen het masculine spuitbusgeweld ‘pieces and tags’ op met een vrouwelijke signatuur; andere onderwerpen en ander kleurgebruik. In grote steden als Parijs en New York is deze ontwikkeling al veel langer aan de gang. Tijd om de Nederlandse dames een duwtje in de rug te geven, vond Showroom Mama.

Aan de hand van strenge criteria selecteerde Mama negen kunsttalenten. Hun vaardigheden werden verder ontwikkeld met workshops, masterclasses, kunstexcursies en andere educatie op het gebied van streetart. Na dit intensieve leertraject is het nu tijd om de buitenwereld te laten zie waartoe ze in staat zijn. Op 30 maart opent Mama haar deuren en mogen we het werk van Mama’s jeugdselectie komen bekijken. Wij zijn erg benieuwd en zullen verslag doen.

Als collectief ONSKRUID hebben ze al een wapenfeit: bij de tentoonstelling van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal maakten ze een graffiti piece.

Onskruid1
ONSKRUID voor hun graffiti piece bij de Kunsthal

Over ONSKRUID wordt ook een film gemaakt. Wie dit project wil steunen, kan dat HIER doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.