Todd Selby is een briljante kunstenaar/zakenman (doorhalen wat niet van toepassing is)

Vertaler, Mexicaanse reisgids voor het Internationale Broederschap van Machinisten, onderzoeker voor de Californische aardbei-industrie. Nog één: ondernemer in wormencompost. Goed, nog één dan: cartograaf in Costa Rica. Over wie hebben we het? Tegenwoordig is Todd Selby een briljant kunstenaar/fotograaf maar meer nog een slimme ondernemer. Hij begon met een website waarop hij foto’s publiceerde van vrienden in hun huis. Nu werkt hij samen met alle grote design- en modemerken en is zijn website roodgloeiend van de hits. ‘But is it art?’ Waarschijnlijk niet, maar met zekerheid kunnen we het niet zeggen. Eigenlijk kunnen we niets met zekerheid zeggen over deze man. Ook het voorgaande niet. Wel weten we dat hij twee hele leuke boeken heeft gepubliceerd:

9780810984868

The Selby is in your Place

Todd Shelby fotografeerde bekende en onbekende mensen in hun huis. Het is een verzameling van creatieve mensen die van hun woonomgeving een eigenzinnige plek hebben gemaakt. Naast elke foto staat een waterverfschilderij van de bewoner(s) van Selby’s hand en  een ingevuld vragenformulier voorzien van illustraties.

(O.a. te koop bij Boekhandel v/h Van Gennep)

 

 

 

edible_selby

Edible Selby

Nieuw boek, zelfde principe: Todd Selby fotografeerde ruim veertig keukens, huizen, restaurants en moestuinen van de belangrijkste eet- en drinkverschaffers van dit moment. Alles in Selby-stijl, dus met tekeningen en andere toevoegingen erbij. Minder origineel dan het eerste boek maar net zo leuk.

(O.a. te koop bij Boekhandel v/h Van Gennep)

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.