Tekstbeeld

Jochem Rotteveel;Grote Rotterdamse Scheurkalender
Jochem Rotteveel;Grote Rotterdamse Scheurkalender

Ik ben nooit zo trouw met het afscheuren van de pagina’s van mijn kalender. Vandaar dat mijn oog nu pas valt op het werk van Jochem Rotteveel, op 15 februari van De Grote Rotterdamse Kunstkalender. De GRK bestaat nu twee jaar. 365 dagen lang word ik getrakteerd op kunst van een Rotterdamse kunstenaar. Soms verdwijnt een dag na een korte blik in de prullebak, soms bewaar ik ‘m even. Zoals nu.

Jochem Rotteveel maakt “tape-schilderijen”.  Met repen gekleurde verpakkingstape op karton creeërt hij heldere composities, creëert hij ritme en structuur. Poëzie, taal en woorden zijn belangrijk voor Rotteveel. Soms komen ze samen in een kunstwerk en wordt tekst beeld.

15 februari. Een leuke dag met Rotteveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.