Monument voor een meubelmaker

web elser2 Niet gerealiseerde kunst. Wilhelmstrasse Berlijn, het voormalig regeringscentrum van de nazi’s. Enkele jaren geleden besloot de gemeenteraad van Berlijn dat het tijd werd voor een monument ter nagedachtenis van Georg Elser, een meubelmaker uit Beieren die een aanslag op Hitler pleegde. Kunstenaar  Astrid Dekkers ging aan de slag.

 

 

 

web Elser daktekstIn de Wilhelmstrasse staat nu een stalen sculptuur. Astrid Dekkers bedacht een heel ander kunstwerk. Ze schreef een poëtische tekst over Georg Elser en wilde dat dit aangebracht werd op het platte dak van het pand.

 

 

 

 

web elserOp straatniveau zou voor de voorbijganger een QR-code in het plaveisel zichtbaar zijn. Daarmee kom je op Google Earth terecht en wordt het kunstwerk zichtbaar. Schitterend origineel plan. Kunst van grote hoogte zou je zeggen. Helaas … niet gerealiseerd.

 

 

 

Eén reactie op “Monument voor een meubelmaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.