Metrokunst

63-ramses-shaffy-project-3-570x379

Ramses Shaffy Art Project – Marjan Laaper

Gisterenavond won Marjan Laaper het Ramses Shaffy Art Project. In een uitzending van Opium TV maakte Liesbeth List dit bekend. Wij zijn blij en feliciteren Marja Laaper van harte! Blikvangen wist wel dat het ontwerp van Marjan Laaper het beste, origineelste en mooiste voor metrostation Vijzelgracht was, maar we waren er niet helemaal van overtuigd dat anderen dit ook doorhadden. Gelukkig was onze twijfel op niets gebaseerd. We waren maar net uitgetwijfeld of de onzekerheid sloeg weer toe. Hoe gaat de gemeente Amsterdam eigenlijk om met haar metrokunst? Oeps, niet altijd even fijn. Actiegroep Red de Metrokunst! werd vorig jaar in het leven geroepen om metrokunst van onder anderen Opland, Sandberg en Louis van Gasteren van de renovatiedrift van de gemeente Amsterdam te redden. Aan het kunstwerk van Marjan Laaper heeft de gemeente een duurzaamheidseis van ten minste twintig jaar gesteld. Dat kunstwerk, daar hebben we wel vertrouwen in, en die hooligans daar zijn we ook niet bang voor, maar kan de gemeente er zo lang vanaf blijven? Tot slot nog wat andere metrokunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.