Geen feestje

Faith Fear Face van Carlijn Mens en kunstkenners Sem (10) en Zeno (7) geven hun mening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Mooi’, Sem kijkt peinzend, ‘Maar wat is het?’ De jongens lopen de donkere ruimte onderin het GEM binnen. Een grote wand wordt in beslag genomen door een afbeelding  van mensen in een kleine ruimte, of is het iets anders? ‘Zombies,’ stelt Zeno na enige tijd met kennis van zaken vast.  ‘Nee, een feestje,’ denkt Sem, ‘een wild feestje, kijk ze zijn aan het dansen.’ Zeno twijfelt, ‘Ik weet het niet hoor.’ Ze verkennen de rest van de ruimte en wanneer ze erachter komen dat het kunstwerk de 58 lichamen voorstelt van een groep Chinezen die op de vlucht omkwamen in een container worden ze stil. ‘Als je weet wat het voorstelt is het erg mooi.’ zegt Zeno serieus. ‘Ik word er een beetje misselijk van. Al die mensen bij elkaar in een container. Ze moeten toch ook eten, en pissen en poepen.’ Sem moet even gaan zitten. Later in het restaurant Gember zijn ze het eens: goed, indrukwekkend, maar wel heftig.

Tentoonstelling Faith Fear Face van Carlijn Mens t/m 23 februari in het Gem Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.